"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

10. 2. 2012.

Због зиме вандредно стање и у СИПЦ

Помаже Бог браћо и сестре
Зима ја у пуноти своје силе. Високи минуси, белина, шкрипа дебелих снежних покривача , грејна тела на максимуму. Леди све што је у додиру са мразом. Акумулатори аутомобила чак и нови губе своју снагу. Непогода гледано у ширем смислу, али и веома погодно време за породична окупљања, разговоре, читање духовних штива и сабирање ума на молитву. Тишина зиме плаши и блажи у исто време.
Обавештавам Вас драги моји да Литургије у Врднику за Света три јерарха неће бити. И Св.Сретење је под знаком питања. Два су разлога. Наши аутомобили нису скроз сигурни за ове снежне услове као и друго пресуднија чињеница, верници у малом броју долазе на службу и нисмо у могућности прикупити заиста неопходан новац за наше гориво. Ови зимски услови буде потребу да потражимо и веће помоћи него само за гориво, али смо свесни да је само пар верника у могућности да на својим плећима носе материјалне трошкове  за Црквене потребе као и животне потребе нас који носимо мантије било у клиру или монаштву. Заиста смо Богу благодарни да у овим тешким условима верници СИПЦ имају сажаљења и према нама и милостиво деле са нама своје мале фондове и зимнице  и све потребито. Дивно се дело десило када је пар верника (три дома) сазнало за велике проблеме и бол мати Ефросинијевог колена. Скупљени су новци за три инекције које се дају директно у колено. Свака инекција је 6000 динара. дародавци нису имућни новцем али срцем су заиста богати и још су се овим чином више обогатили. Ја као матушкин брат (бато) потрешен сам љубављу наших верника према свима који су у невољи. Јер знам за добра дела верника и према Врдничкој обитељи и према Новостјеничкој, сећам се жртве за о. Славишу, а себе нећу ни да помињем који сам већ мало и размажен бригом и љубављу верника.
Дакле драги моји Литургије у Врднику тренутно неће бити, а на Лисинама хоће. Ако неко има могућности да дође, нека не брине за спавање. Ваш у Христу о. Стефан.

Нема коментара:

Постави коментар