"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

7. 12. 2010.

Обавештење за 29.недељу по Духовима, 01./14.12 2010.

Недељна Литургија у Врднику...

                                                                         Уторак:


Обавештавам браћу и сестре   који су спремни да преузму част и постану КУМОВИ празника (дана 14./нк/12.2010г) светога Филарета Филаделфискога, новога исповедника да се јаве братству манастира Кирило-методиског манастира , или мени ради договора.
Кумство подсећам  подразумева прављење Славског колача и жита за празник.  Ту се не подразумева финансирање агапа, али помоћ свих верника је као и увек пожељна.
Служба светога Филарета почиње Бдењем у навечерје празника (понедељак вече) у 23:00 и у наставку ће бити Света Литургија.
Молим Вас да на овај важан дан за нас ипх вернике, али и дан када се молимо св. Филарету за Његово застушништво да цео србски народ дође у познање Истине, дођете у што већем броју.
 Обавештавам славаре који прослављају Крсну славу св. Николу, на времеда  се јаве ради освећења воде или преузимања ако нисам у могућности да их посетим у њиховом дому.
Ваш свештеник о. Стефан. Помените ме недостојна  у Вашим молитвама.

Нема коментара:

Постави коментар