"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

03.02.2011.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА петак 04.02 и Недељу 06.02

Обавештавам парохију Београдску да ће четрдесетодневни помен сестри Андријани бити извршен у ПЕТАК у 12:00, на Бежаниском гробљу. Најближи прилаз је нова капија наспрам Кванташке пијаце. Молим верне да у што већем броју присуствују молитвеном скупу  парастосу, који је јако важан и за душу сестре покојне Андријане али и за све нас који смо дужни да се одазивамо сабору који се моли за спасење душе и вечни живот. Има ли већег милосрђа. И жртве по хладном времену држати упаљену свећицу за душу наше сетре која нас је увек радо дочекивала и у свему љубав према Цркви показа.
 Недеља:
-Врдник-литургија ( о. Нектарије)- и прослављање празника св. Ксеније Петербушке. У склопу литургије Венчање Василија Мистовића и Христине Глишић.
-Ниш-  крштење  малог Милутина Паламаревића и могућа два оглашења.