"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

16. 12. 2011.

Опроштај од ФACEBOOK-a

Поздрав свима, гасим профил али не и љубав према Вама!

by Милорад Николић on петак, децембар 16, 2011 у 10:50 пре подне
Помаже  Бог драги мој Фејсбук-граде!
У животу човек живи у једном дому заувек или се под разним околностима сели из дома у дом, из града у град па и државе мења. Тако нешто слично дешава се и у духовном животу човека. Неко се роди у једној вери и цели живот држи своју веру чврсто, неко схвати да вера по рођењу није и вера која спасава па се сели и пролази кроз разна исповедања да би нашао своје место, које ће га спасити и увести у Царство Небесно.
Исто тако могу рећи да је у сфим сверама живота. Напредовање кроз посао, љубав или веру подразумева померање граница и ставова и принципа...Неки принципи морају бити чврсти као стубови а неки се могу мењати и улепшавати.
Ја сам на интернету већ можда десетак година. Почео сам са чатом на Теленору па преко форума , блогова до Фејса... И увек сам писао на тему духовнога живота, расуђивања о вери, било је и периода ватрених расправки са екуменистима (људи који верују да сем Православља и друге вере спасавају).
Тако да желим рећи мој утисак је да Фејсбук је набоље средство за комуникацију, мисију и  лични контакт. Нисам штедио време ни срце да пишем, «линкујем», «лајкујем» и шта све већ не да бих људима приближио Истинско Православље. Стекао сам доста фб пријатеља и не мали број људи који нису моји истомишљеници али их не бих назвао непријатељима већ боље је рећи «светским православцима»...ФБ ми је био на велику корист. Упознао сам људе, мишљења али и себе. Видех сву сујету света у моме срцу, али и огрубелост ближњих. Видех и предивну топлину својих ближњих, прочитах дивне мисли, наде, хтења...НИСМО МИ ТАКО ДАЛЕКО ЈЕДНИ ОД ДРУГИХ...то ми је неки закључак.
Срби су подељен народ. Плански. Али примило се, план је успео. Шта учинити да сви који љубе Истину, који љубе свој духовни свет, свето Православље буду једно. Није важно да ли је неко екумениста, исламиста, латино верујући...важно је да сви сазнају шта је Истинско Православље и да себе погледају у срце. Не око себе, у своје родитеље, нацију, учитеље...у срце да погледају без страха, јер Истина је веома једноставна. Што више речи то је теже схватити речено. Љубимо Бога свим срцем својим свом душом својом...
Фејсбук је послужио намени. Сад када смо мало битисали на овој великој мрежи СИПЦ у лику моје недостојности повлачи се са Фејсбука и све позива да остану и самном и са СИПЦ у контакту. Сви моји пријатељи, верници, рођаци добиће од мене «инструкције» како да се и даље дружимо, читамо и ако Бог да узрастамо у љубави и Истини.
Дакле на првом месту ја имам БЛОГ : http://propovedniksipc.blogspot.com/   То је Блог са информацијама, али могуће да ћемо проширити његов рад и на нека моја размишљања, и на Ваша размишљања ако се тамо појавите.
Други БЛОГ: СРБИН ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВАН   је наш бисер блог на којем можете наћи комплетно све што Вас интересује о истинском православљу и у свету и код нас. Дакле са десне стране имате линк теме и кликнете шта Вас интересује. Такође тамо ћете наћи и препоруке за друге сајтове, пријатеље СИПЦ.
Трећи БЛОГ: http://stjenichanka.blogspot.com/   је Блог манастира Нови Стјеник, женском манастира у којем живе монахиње које су рекле НЕ екуменизму и брутално избачене из манастира Стјеник који се налази на планини Јелици. Сада манастир Нови Стјеник своје место нашао је у Кучајској пустињи, на 50 км од Бора, Параћина и Деспотовца. Радо прихвата госте, слави Светога Јована 7.јула и организује љетни дечији камп веронауке.
Четврти БЛОГ: http://sipp-bg.blogspot.com/ је блој Београдске парохије ипх верника. На њему можете читати душекорисне текстове као и опис важних догађаја за Парохијски живот.
Пети БЛОГ: http://resavskimisionar.blogspot.com/ је блог који такође тек треба да добије своје право лице када се заврши Параклис (мали храм) у Деспотовцу, на Лисинама. То би требало бити на Светога Стефана 2012.
Препоручујем и јутјуб: http://www.youtube.com/user/thrueorthodox
Као и мој канал : http://www.youtube.com/user/Stefaniph
Моје адресе су : ·  iphdespotovac@gmail.com
Ево и комплетне адресе:
Милорад (Стефан) Николић
Ул.ДСЛ 153/5
35213 Деспотовац
Мој мобилни на који можете слободно да зовете или пошаљете смс је +381631519303.
Драги моји све што бих даље писао је вишак, све Вас волим, Бог Вас благословимо и здравље Вам даровао и духовно и телесно, желим Вам на спасење све наступајуће празнике. Профил ће бити угашен 17.12-2011 на крају дана.
                    Ваш фејсбук грађанин ( од сутра бивши) о. Милорад ( Стефан) Николић
о.Стефан

Нема коментара:

Постави коментар