"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

02.01.2012.

Божић у манастиру Нови Стјеник

Помаже Бог
Због путовања и служби нисам у могућности да пишем. Ево мале паузе у Реснику и обавештења да ћу Бадње вече и Божић служити у манастиру Нови Стјеник. Владика је у Врднику на својој и нашој првој Архијерејској Божићној Литургији. Жал остаје уа Ниш,где би још један свештеник могао да обрадује Нишку парохију Божићном Литургијом. Али молимо се и надамо да ће Бог подићи још свештеника и још парохија. Ваш у Христу о. Стефан. 

П.С. ПОДСЕЋАМ ВЕРНИКЕ СИПЦ И ПРИЈАТЕЉЕ НА МОЈУ СЛАВУ СВЕТОГА ПРВОМУЧЕНИКА И АРХИЂАКОНА СТЕФАНА ,КОЈУ ЋУ ПРОСЛАВИТИ САДА ВЕЋ ТРАДИЦОНАЛНО ЗАЈЕДНО СА ПРЕОСВЕЋЕНИМ ЕПИСКОПОМ АКАКИЈЕМ, И СА МАТИ ЕФРОСИНИЈОМ.
ДОЂИТЕ ПОЗВАНИ СТЕ!!!
ЛИСИНЕ, 20 КМ. ОД ДЕСПОТОВЦА КОД РЕСТОРАНА ЛИСИНСКИ РАЈ
РАДОВАЛИ БИ СЕ И ГОСТИМА,НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА КОЈИ СУ ПОД АРХИЈЕРЕЈСКОМ ПАЛИЦОМ АРХИЕПИСКОПА КАЛИНИКА.                                                       МИР БОЖИЈИ!