"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

10.02.2012.

Због зиме вандредно стање и у СИПЦ

Помаже Бог браћо и сестре
Зима ја у пуноти своје силе. Високи минуси, белина, шкрипа дебелих снежних покривача , грејна тела на максимуму. Леди све што је у додиру са мразом. Акумулатори аутомобила чак и нови губе своју снагу. Непогода гледано у ширем смислу, али и веома погодно време за породична окупљања, разговоре, читање духовних штива и сабирање ума на молитву. Тишина зиме плаши и блажи у исто време.
Обавештавам Вас драги моји да Литургије у Врднику за Света три јерарха неће бити. И Св.Сретење је под знаком питања. Два су разлога. Наши аутомобили нису скроз сигурни за ове снежне услове као и друго пресуднија чињеница, верници у малом броју долазе на службу и нисмо у могућности прикупити заиста неопходан новац за наше гориво. Ови зимски услови буде потребу да потражимо и веће помоћи него само за гориво, али смо свесни да је само пар верника у могућности да на својим плећима носе материјалне трошкове  за Црквене потребе као и животне потребе нас који носимо мантије било у клиру или монаштву. Заиста смо Богу благодарни да у овим тешким условима верници СИПЦ имају сажаљења и према нама и милостиво деле са нама своје мале фондове и зимнице  и све потребито. Дивно се дело десило када је пар верника (три дома) сазнало за велике проблеме и бол мати Ефросинијевог колена. Скупљени су новци за три инекције које се дају директно у колено. Свака инекција је 6000 динара. дародавци нису имућни новцем али срцем су заиста богати и још су се овим чином више обогатили. Ја као матушкин брат (бато) потрешен сам љубављу наших верника према свима који су у невољи. Јер знам за добра дела верника и према Врдничкој обитељи и према Новостјеничкој, сећам се жртве за о. Славишу, а себе нећу ни да помињем који сам већ мало и размажен бригом и љубављу верника.
Дакле драги моји Литургије у Врднику тренутно неће бити, а на Лисинама хоће. Ако неко има могућности да дође, нека не брине за спавање. Ваш у Христу о. Стефан.