"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

24. 2. 2012.

ПОДСЕЋАЊЕ

Кратко подсећање  да би било добро да већ сада припремите ваше исповести и испланирате начин да се видимо. Такође Вас подсећам да већ сада испланирате минимум одлазака на Богослужења. Обавеза и насушна духовна потреба  нека Вам буде на првом месту у распоређивању Ваших материјалних издатака. Овај пост има предивне молитве, велике поклоне и мале поклоне. Немојте  себе ускраћивати молитвеног труда и смиреног поста.Ваша деца и Ваши ближњи гледају на Вас. Надам се д и та одговорност према њима додатни је мотив да се осети промена и да молитва буде честа.Чините милостињу. То је пречица до душе скрушене. не оглушујте се од тај позив изговарајући се да немате. Увек се нешто има дати и   поделити.
Помените ме у Вашим светим молитвама.. Недеља праштања позива нас да наше срце очистимо од сваке злобе, да искрено опростимо и да се са ближњима измиримо.
Ваш у Христу о. Стефан

Нема коментара:

Постави коментар