"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

5. 9. 2013.

Пролог 20.јул: Чудо светог Илије

За наук србима који данас прихватају НОВИ КАЛЕНДАР (григоријански)као раван светом предањском календару (јулијански). Верници пале у јерес СПц патријаршије ( исповеда јерес екуменизма) редом тврде да је СПц уствари старокалендарска црква.  Поставља се питање где се причешћују верници СПц када су у Румунији, Бугарској, Грчкој и другим новокалендарским расколничким црквама. Наравно да Београдска пала патријаршија својим верницима благослови НОВОКАЛЕНДАРСКЕ (такође пале у јерес екуменизма)а не Старокалендарске цркве.
Жалосно с обзиром да се и сам свети свештеномученик Николај потрудио да србима напише поучан догађај на дан св. Илије (да није свеједно када славимо празник светитеља) Изволите драги моји срби да се уверите да сте на погрешном колосеку и да треба да се присаједините мајци Цркви, светосавској СИПЦ:
Свети пророк Илија

У грчком Синаксару стоји описано следеће чудо светог пророка Илије: 
+неки Пајсије игуман манастира светог пророка Илије у Јерусалиму дође у Цариград, и из Цариграда оде до Београда у време, када се тамо бавио патријарх  Пајсије. У то време живео је у Београду један православни хришћанин који је имао латинку за жену. На дан светог Илије хоћаше жена да умеси хлеб, а муж јој рече: „данас је празник пророка Илије, и не треба радити." Но жена му одговори, да је тај празник прошао пре 10 дана (према календару паписта). 
И тако се изроди свађа међу њима. Упорна жена замеси тесто, но гле чуда! Тесто у њеним рукама претвори се у камен. На то чудо сабраше се суседи, и сваки узе по један део тога камена. И Пајсије се ту догоди па и он узе један део камена, као сведочанство чуда Божјега, и однесе собом у Јерусалим. Тај камичак обеси Пајсије пред икону светог пророка Илије у свом манастиру. (Синаксар се позива на Доситијеву XИИ књигу, глава ИИ, параграф 2. страна 1192. године )

Нема коментара:

Постави коментар