"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

30.10.2013.

Званични сајт Српске Истински Православне Цркве

Браћо и сестре на интернету је по благослову Владике Акакија постављен званични сајт наше СИПЦ(још увек у изради) као гласило Архијерејског Савета Српске ИПЦ.
Будућност старог сајта Србин Истински Православан још није извесна. Највероватније да ће оба сајта надаље упоредо дејствовати. Сајт "СрпскаИПЦ" ће свакоко бити једини званични сајт наше Цркве, а "СрбинИП" ће вероватно наставити свој рад али као информативни блог кога ће уређивати група верника СИПЦ.
http://srpskaipc.blogspot.com

...Српска Истински Православна Црква сматра се неодвојивим делом Српске Православне Цркве и њеним канонским наследником након што су архијереји Српске Православне Цркве отпали од православне хришћанске вере, сарадњом са безбожном комунистичком влашћу, уласком у општење са новокалендарским расколницима (и новопасхалцима), и органским чланством у Светском савету цркава, које подразумева активно учешће у екуменистичким активностима са јеретицима и другим нехришћанским религијама, огрешујући се на такав начин о Правила светих Апостола, Васељенских и Помесних Сабора и Светих Отаца. У таквим ванредним условима Српској Православној Цркви је обновљен канонски епископат рукоположењем српског епископа од стране епископата Руске Истински Православне Цркве (Архијерејски Синод којим председава Његово високопреосвештенство архиепископ Тихон Омски и Сибирски), који имају Апостолско прејемство и Духовно наслеђе Руске Православне Заграничне Цркве и Руске Православне Катакомбне Цркве, а ове од Руске Православне Цркве пре Бољшевичке револуције.