"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

18. 2. 2015.

Повлачење са интернета у току Великог Поста.


Помаже Бог браћо и сестре, читаоци, пратиоци и скривена публико
Мало се шалим, јер ме обузима радост пред наступајући Велики Пост. Радост подразумева ускраћивање већ претерано коришћених ствари попут интернета, хране и приличног безбрижја. Било је ту и светлих момената, али нису вредни спомена. У посту се све то што запустимо обнавља, гланца и добија стари сјај. А то је уздржање од хране и пића, смеха, доколичарења и посвићивања себе другима кроз интернет, дружење и слично.

Да скратим причу или да је затегнем. Браћо и сестре, ја Вам топло препоручујем уздржање од телевизије и интернета, и свега што одвлачи пажњу и ствара расијаност. Одморимо се. По мени као што сам много пута рекао интернет је наше средство комуникације, информације и мисије. Али и коњ се одмори после дугог јахања па и наши мрежни наступи морају имати меру, границу и одмор. У недељу вече обарам свој систем, и ако да Бог , по Васкрсу опет се читамо. У међувремену, блог страницу са одређеним текстовима одржаваће попадија Јефимија. Нећу варати и не прекрштам прсте иза леђа! Истина је да интернет комуникација ствара приличну зависност и ја то осетим на својој кожи. Тако да испада уздржање од интернета као подвиг у борби против света и светске расијаности. Све што хоћемо да користимо, морамо и контролисати. Када нешто почне користити нас, време је за рат и повратак власти нас стварима које су нам дате за коришћење. Дакле драги моји, помените ме у молитви, моју породицу и Нишку парохију и сви се молимо за успон СИПЦ. То би значило повратак људи Богу , моралу, покајању и стиду. Такав нови човек, старих хришћанских вредности, биће способан да воли своју Цркву, клир, народ и своју земљу...

Ја Вас све заиста волим, енергија Ваше љубави штит је над мојим домом и пастирским радом. Ако наиђе неко на овај текст а није одушевљен са СИПЦ, нека се сети поуке ко није против Мене са мном је (мислим на хришћанску љубав)...мржња ништа не може изградити до зла и мржње. Јерес не волим и осуђујем, а људе волим и за њих се Богу молим.
Тако сви праштајте браћо и сестре пријатељи и драги непријатељи.Свима све праштам и у срцу немам ни на кога ништа.
П.С. Нека срби који су код грка овај пост искористе да добију храброст. сломе понос (који није од Бога) и присаједине се СИПЦ. Не чудите се мојој отворености. Љуби ближњег свог заповест је од сада и до века.
Немам више ништа за написати. У недељу вече храбри напуштају интернет :)
(већ кризирам).
ДОБАР ПОСТ, СУЗНЕ МОЛИТВЕ, РЕДОВНА БОГОСЛУЖЕЊА ЖЕЛИ ВАМ НЕДОСТОЈНИ РАБ БОЖИЈИ,ЈЕРЕЈ  СТЕФАН.
 ПОМЕНИТЕ И ПРАШТАЈТЕ.

Нема коментара:

Постави коментар