"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

29.05.2015.

Позива верницима СИПЦ и истинољубивим Нишлијама на Славу парохије

Помаже Бог!
Време тако брзо протиче, празници се нижу као на траци, чини се одмах један за другим.  Још под утисцима Васкрса, чекајући празник св.Духова, ми у Нишу размишљамо и о нашој храмовној Слави. Свети Равноапостолни цар Константин и царица Јелена ове године долазе у среду после Духова.
У нашој СИПЦ тада је веома живо и пуно разних активности. Београд прославља своју храмовну Славу и требало би и  бити на Духове у манастиру Утешитељево. Затим обележавање 70.година од Кочевског масакра србских родољуба и војника.
Ипак ми се искрено надамо да ни нас неће заобићи Ваша љубав и жртва и да ће сви који могу организовати се и доћи у Ниш. Људи из даљине нека се на време јаве ради организације њиховог дочека и прихватања.Литургија ће бити Архијерејска, служиће милошћу Божијом ,Преосвећени епископ Шумадијски Г.Г:. Нектарије.
Литургија ће почети у 09:30. У случају доласка Петровградске парохије са њиховим свештеником, литургију померамо на 10:00.
 Ваш у Христу јереј Милорад (Стефан) Николић.

Благодарим на Вашим светим молитвама и материјалној  помоћи.

Подсећам вернике да је по св. Јовану шангајском парохиска Слава једнака великим Господњим празницима, да се слави у дан када јесте и да свако оглушење од празник без неког разлога јесте велики грех. Посао није оправдање за не долазак, јер свако зна када му је Крсна слава, Васкрс, Божић и парохиска слава, и дан се узима на време. Ако недостаје новац, као удови једни другима, не будимо хладни већ се од срца потрудимо да и они немају буду као да имају и да сви тај дан будемо у Сабору.