Posna jela: Пребранац: Посни пребранац Састојци: пола килограма пасуља 300 г црног лука 100 г празилука једна љута паприка со...
Посни пребранац тек извађен из рер |
300 г црног лука
100 г празилука
со, бибер, слатка алева паприка
уље
Припрема:
Пасуљ обарити у сланој води. После десет минута бацити прву воду, а затим пасуљ поново налити водом, посолити и барити пасуљ док не буде куван, али да зрна пасуља остану цела.
Пребранац је укуснији ако у току кувања пасуља додате љуту паприку, а по жељи и шаргарпу и зелен.
Док се пасуљ кува, на 1 дл уља, на лаганој ватри динстати лук док не добије златно стакласту боју.
Лук је неопходно динстати на лаганој ватри око пола сата и при крају, додати кашицицу слатке алеве паприке.
Посуду у којој ћете запећи пребранац, додати слој пасуља, па слој динстаног лука и све то сложити док има материјала, али тако да пасуљ буде на крају.
Како слажете пасуљ, додајте бибера и соли по укусу.
На крају са 1 дл уља залијте пасуљ.
Вода у којој се кувао пасуљ, залите пребранац да огрезне. Поспите алевом паприком и запеците га у рерни до пола сата на 200 степен.
Пребранац сапремљен са димљеним шараном можете погледати овде !
Пасуљ обарити у сланој води. После десет минута бацити прву воду, а затим пасуљ поново налити водом, посолити и барити пасуљ док не буде куван, али да зрна пасуља остану цела.
Пребранац је укуснији ако у току кувања пасуља додате љуту паприку, а по жељи и шаргарпу и зелен.
Док се пасуљ кува, на 1 дл уља, на лаганој ватри динстати лук док не добије златно стакласту боју.
Лук је неопходно динстати на лаганој ватри око пола сата и при крају, додати кашицицу слатке алеве паприке.
Посуду у којој ћете запећи пребранац, додати слој пасуља, па слој динстаног лука и све то сложити док има материјала, али тако да пасуљ буде на крају.
Како слажете пасуљ, додајте бибера и соли по укусу.
На крају са 1 дл уља залијте пасуљ.
Вода у којој се кувао пасуљ, залите пребранац да огрезне. Поспите алевом паприком и запеците га у рерни до пола сата на 200 степен.
Пребранац сапремљен са димљеним шараном можете погледати овде !
Текст копиран са..: http://posnajela.blogspot.com/2011/01/blog-post.html#ixzz3tFuTF7rO
posna jela
Нема коментара:
Постави коментар