"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

3. 12. 2015.

Posna jela: Пребранац

Posna jela: Пребранац: Посни пребранац Састојци: пола килограма пасуља 300 г црног лука 100 г празилука једна љута паприка со...
Посни пребранац тек извађен из рер

300 г црног лука

100 г празилука

со, бибер, слатка алева паприка

уље

Припрема:


Пасуљ обарити у сланој води. После десет минута бацити прву воду, а затим пасуљ поново налити водом, посолити и барити пасуљ док не буде куван, али да зрна пасуља остану цела. 

Пребранац је укуснији ако у току кувања пасуља додате љуту паприку, а по жељи и шаргарпу и зелен. 
Док се пасуљ кува, на 1 дл уља, на лаганој ватри динстати лук док не добије златно стакласту боју.
Лук је неопходно динстати на лаганој ватри око пола сата и при крају, додати кашицицу слатке алеве паприке.
Посуду у којој ћете запећи пребранац, додати слој пасуља, па слој динстаног лука и све то сложити док има материјала, али тако да пасуљ буде на крају. 
Како слажете пасуљ, додајте бибера и соли по укусу. 
На крају са 1 дл уља залијте пасуљ. 
Вода у којој се кувао пасуљ, залите пребранац да огрезне. Поспите алевом паприком  и запеците га у рерни до пола сата на 200 степен.

Пребранац сапремљен са димљеним шараном можете погледати овде !




posna jela 

Нема коментара:

Постави коментар