"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

30.05.2016.

Беседа јереја Јована на 20.година СИПЦ

"У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА АМИН!
20.година борбе и истрајавања на путу обнове и чистоте наше свете православне вере! то је историјски пут свих оних који примише "љубав Истине да би се спасили" , а насупрот онима који је не примише "Господ ће послати силу обмане да верују лажи и да пропадну".
Застрашујуће речи које ужасавају и доносе благоразумном човеку страх Божији, и наду у милост Божију, да неће бити одбачени и удаљени заувек да не гледају у вечности Сунце Правде- ХРИСТА СПАСИТЕЉА!

СРПСКА ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА исписује својим животом странице историје, летопис велике битке, за свој многострадални српски народ, за обнову, пробуђење и спасење светосавског народа.
Време у којем живимо и деламо је заиста време када "захлађује љубав у многим срцима", то је заиста време када се питамо да ли има, да ли нестаје вере на земљи!?
Пастирски рад на тој њиви, на некад плодној њиви (земљи) благословених предака утемељених на Светосавским идеалима, данас постаје велики задатак, запарложено и неплодно тло, које захтева многи труд, благословену помоћ свише  натапауо и оплемењену плодовима вере и покајања, да донесе резултат труда, а то су изданци те вере који ће опет украсити благословену српску земљу.
После 20.година труда и зноја, марљивога рада на тој земљи, нема још те красоте и благољепија, којој се надамо, коју очекујемо.
Лепота Божије творевине, природе, постоји да би нас надахнула на вечну и непролазну лепоту Рајских насеља.
Зато је сагледавамо, да би нас подстакла и даље на наш труд, борбу да истрајемо до краја, како би заједно са апостолом Павлом ускликнули " Трку истрчах, веру одржах"...
Највеће радости свакога човека који долази на свет јесу и бивају кроз цркву Христову, ту скривницу сваке лепоте и утехе, то бесцен благо које нам је дато и за Њу се због тога морамо борити, за Њено достојанство и чистоту.
То је наш дуг који носимо према нашим претцима, који су остављали своје кости широм наше отаџбине и ту свету нашу  земљу натапали својом крвљу како би сачували Љу, нашу свету мајку, Светосавску Српску цркву.
Нека би нас све то и у будућности надахњивало и давало подстрек за нове подвиге, напоре, трудове...којима би и ми исписивали нове странице наше славне историје, и тако имали снаге де се одупремо духу овога времена који у нама покушава свакодневно да гаси све  животворне искре љубави према нашем Господу и светој Цркви.С надом у васкрс Српске цркве и српског народа :
          ЖИВЕЛА СРПСКА ЦРКВА!!!
         ЖИВЕЛО СВЕТОСАВЉЕ (СРПСКО ПРАВОСЛАВЉЕ)!!!
         
ЖИВЕО СРПСКИ НАРОД!!!
         ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!