"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

19. 3. 2021.

ВЕЛИКИ ПОСТ КОД СРБА ЈЕ 7+7 ДАНА...

 Нација ове недеље завршава СВОЈЕВОЉНО велики пост! Следећих 

четри недеље поста јешће се мрс, па опет једна недеља поста....то смо ми. Без страха Божијега, хоћемо како ми хоћемо! И главно питање нације у дану када иду у цркву је "Оче, када је причешће?"

Шта нам то говори!? И те две недеље које одвајају да се причесте (махом без исповести и покајничкога духа) они не желе да стоје на светој литургији, већ их интересује термин причешћа!ЖУРЕ!

 Журе отворе уста, приме свети причешће, и у журби иду својим послом као да су обавили неки магијски ритуал...то је "лакмус папир" који доказује нашу окамењеност, непросвећеност, духовну глупост и сујеверност, пад...

Каже свети Николај " оставише Срби пост, преко пакла паде мост"!



Каква је реакција на опомене Срба да посте?

Они не могу! Смета им посна храна! Погреше, па се омрсе, па јадни због тога"НЕ МОГУ ДА НАСТАВЕ!"

Други се смеју верницима, називајући их фанатицима, не ретко међу собом и будалама. Верују да је закон људски поништио закон Божији о посту! 

Заборављају да се цела трагедија пада човека десила кршењем заповести о посту!

Ја сам "задивљен" онима који се не боје Бога! Ужас ме хвата!Велика је то дрскост, смејати се у лице Богу. Бог јесте милостив, и дуготрпељив, али Његов суд зовемо правим именом! Страшни суд! 

Зато је боље бити мудар, него духовно глув, слеп и глуп!!! 


Не прекидајмо ВЕЛИКИ ПОСТ!


  У сусрет светлом Васкрсењу корачајмо стазом четрдесетодневног поста! 

То је стаза којом иду ученици Христови, и међу њима православни Срби!

То што волите себе као богове, и верујете да ће тако и Бог да нас цени, варате се! 

То је главна обмана, да Бог воли оне који упорно се одричу послушања Цркви. 

Не воли Бог противнике Његове речи!!! Боље бити кротак него што смо замаштали своја правила. Кроз пост ми се очистимо од греха,јер дубоко копамо по себи и исповедамо се свом свештенству, и Богом сладимо. Само треба то вољом прихватити и научити!

1 коментар:

  1. Благодарим,оче Стефане,на овом тексту и блогу. Од велике је користи свима који посте (да не погреше) и онима који не посте (да се отрезне и схвате поенту поста). Амин.

    ОдговориИзбриши