"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

26. 4. 2021.

Екуменистима који верују да се "боре изнутра" за православље



 Са FACEBOOK  профила:

Људи који верују да је СПЦ и даље Црква и наша сигурна лука која чува спој са нашим прецима, традицијом и културом нека одговоре:

Када је Римска црква пала у шизму да ли је остала православна?

Да ли је остала иста њена култура и традиција или се мењала и прилагођавала новим, јеретичким, учењима?

Да ли је било људи против одвајања од Истока, (ПРАВОСЛАВЉА) и против новога учења Папе ? 

Јесу ли то били " борци изнутра" и зна ли се њихова имена, и шта је било са њима?

 Колико је епископа, свештеника и верног народа напустило јерес?

 Да ли осуђујте што нису, или одобравате?

Која западна држава није пошла за Папом? Који западни народ? 


Да ли сте екумениста?

 Да ли је екуменизам јерес?Шта исповеда данас Исток?Шта уче данашње богословије и ко су им узори?

 Има ли земља православна која није у екуменизму или општењу са екуменистима?

Стајањем у јереси да ли се утапаш у јерес?

Схваташ ли да се Истоку дешава оно што се десило Западу? 

Зашто верујеш да је истинско православље нова вера а екуменизам традиција?

Ко је себе обмануо и ко је Цркву напустио? Екумениста или истински православан?

Знаш ли са сигурношћу да је Запад пао јер је пратио јерес, или је просто ћутао и прихватио оно што су епископи наметнули? Знаш ли да се по питању вере ћутањем издаје Бог! Знаш ли да су се мученици и исповедници пред мучитељским справама и ласкањем бранили речју Истине?

Нису су се бранили и узвраћали физичком силом, већ су стајали у Истини и одбијали лаж! Јесу ли се они одвојили од Цркве јер су изобличавали јеретике, и често гинули од руље која је слепо

 веровала лажним пастирима?

Ко се причешћује жртвом екуменизма слаби своју православну веру, губи духовну силу и храброст, и постаје послушни роб јереси. Успут се и сам духовно квари, и почиње у разним облицима бранити јерес и постаје члан руље која гони Истино православне. Не буни се против овде написаног, већ почни да размишљаш својом главом и оним што си прочитао од светих отаца.

Не дозволите да будете "нови Рим" , останите верни православљу. Важно је одбити слаткоречиве екуменисте, и изабрати никад ужу стазу за спасење! Узми свој Крст, и крени не осврћући се! Све друго је одсуство храбрости, и љубави према вери.

1 коментар:

  1. Оче Милораде, ево појавих се на твоме Блогу, и видим да си овде давао доста објашњења по питању исправности наше вере.
    Ти си се овде, првенствено окренуо на питање екумениста и екуменизам. Ја знам да је то сада главно питање и тема борбе за чистоћу наше вере, али има и друге ствари, које ти ниси поменуо.
    Ево овде ћу ти напоменути о чему мислим да ти кажем.
    Наша СПЦ је престала да постоји још у време комуниста, када су први комунисти ушли у врх СПЦ. Ти добро знаш и не треба да те потсећам на једну Исусову Цркву на небу и земљи.
    У небеској Цркви нема грешника. У њој служе само светитељи.
    У Цркви на земљи, мора бити исто као и на небу да би биле једна Исусова Црква.
    Шта то значи?
    У Цркви на земљи могу да служе само покајани грешници, који су се са покајњем и исповешћу очистили од греха, и тако постали праведнци.
    Непокајаних грешника, у Исусовој Цркви на земљи, не може бити.
    Када се нађе грешник у Цркви на земљи на служби Божијој у храму, тада се они налазе само телесно у храму, а духовно их Бог избацује из храма, тако да ипак Црква остаје духовно чиста као небеска.
    Ако неки грешник, који стално долази у Цркву а не исповеди се, он када умре одлази у пакао.
    Шта то значи?
    Ми смо дужни да се стално чистимо од греха са покајњем са исповешћу пред Свештеником, јер незнамо, када ће нас Господ позвати.
    Према томе:
    СПЦ је нестала онда када су у њој ушли комусти као епископи и свештеници.
    Према томе, тада је нестала СПЦ, и изгубила апостолско прејемство, а успостављена је безблагодатна комунистичка спц, коју су комунисти уписали у сотонистичку дружину светски савет цркава.
    Ето и ова комустичка црква је и даље у ссц.
    Према томе, није она само сада одпала од Бога због екуменизма, него је она отпала од Бога још у време комуниста и изгубила апостолско прејемство.
    Сви који су хиротонисани у епископе или рукоположени у свештенике, немају Благодат Божију нити апостолско прејемство , нити Духа Светога.
    Буди поздрављен од Љубише из Јагодине..

    ОдговориИзбриши