"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

26.09.2013.

Четвртак, 26. септембар 2013.Порука Владике Акакија поводом ;Параде поноса 2013.

link
Порука његовог преосвештенства владике Акакија поводом "Параде поноса 2013."

ГРАЂАНИ И ГРАЂАНКЕ СОДОМЉАНИ, ВИ И ВАША СОДОМСКА РЕВОЛУЦИЈА У СРБИЈИ НИСТЕ ДОБРОДОШЛИ

"И рече Господ: вика је у Содому велика и грех је њихов грдан. Зато ћу сићи  да видим еда ли све чине као што вика дође преда ме; ако ли није тако да знам" (1. Мој. 18. 20-21)

У суботу 28.септембра по грађанском календару свако ко себе сматра православним хришћанином мора рећи своје „НЕ!“ грађанима Содомљанима који ће уз подршку проевропских антихришћанских демократских власти марширати Српском престоницом тражећи од нас православних Срба да Содомски грех прихватимо као нормалну (за Европу веома пожељну, чак обавезну) појаву без које Србији нема напретка на путу ка Европској Унији.
Ко су грађани Содомљани и какве су последице њихове полноизопачене револуције коју спроводе ових дана у Београду?
 
Да ли знате браћо и сестре Срби старозаветну причу о праведном Лоту, граду Содому и два Анђела? Та прича треба да нам открије са каквом се богомрзском пошасти сусрела Српска престоница – Београд, а преко ње и цео Српски народ.

Праведни слуга Божији Лот није подржавао, штитио и оправдавао своје суграђане Содомљане који су упражњавали противприродни богомрски грех мужелошништва (хомосексуализма). Бог је послао два анђела да погубе град Содом са целом околином зато што је ужасни вапај греха содомског дошао до Бога јер сама природа људска силована и прљана противприродним блудом вапије ка Богу покрећући Га на казну. Зато су Анђели и казали Лоту да су послани од Бога да истребе све који устају на своју природу, гневећи тиме Бога који је створио природу људску положивши јој границе моралонсти. Иначе, грађани Содомљани и старо и младо, како то наводи Свето Писмо, практиковали су противприродни блуд не само међусобно него су на то наводили остале. Добри Лот је срео на улазу града два Анђела, у виду два прелепа младића странца - путника, и позвао их да ноће у његовом дому. Урадио је ово донекле из разлога да их угости, а донекле из разлога да их заштити и сачува од својих суграђана мужеложника. Путници су се сместили код њега. И још док не беху легли, грађани Содомљани се слегоше око Лотове куће, старо и младо и викаху Лота да им да странце младиће како би са њима извршили противприродни блуд. А добри Лот им се обрати: „немојте браћо чинити зла. Ево имам две кћери које су девственице, њих ћу извести, па чините са њима шта вам је воља, само не дирајте те људе јер су ушли под мој кров“. Свеједно грађани Содомљани распаљени не на природни него на противприродни грех, нису хтели Лотове кћери него дошавше младиће ради испуњења своје одвратне безаконе похотне жеље. Видећи све то послати од Бога Анђели послаше на грађане Содомљане слепило које их је толико поразило да не само нису више могли наћи Лотов дом него ни своје куће. И рекоше два Анђела Лоту да изведе из града своје нај рођеније јер ће град Содом бити уништен јер је вика његових противприродних греха велика пред Господом. Лот изађе са својом женом и ћеркама из града и Господ пусти са неба камену кишу од сумпора и огња и затре град Содом све околне градове и сву ону раван и све људе и стоку. (Стари завет, Прва књига Мојсијева, 19. глава)  
СОДОМИСТИ

Како би још више увидели колико је овај противприродни Содомски грех страшан и мрзак пред Богом навешћемо вам и застрашујуће сведочење древног светог оца блаженог Јеронима где он наводи да су сви они несрећни људи који су огрезли у овом Содомском греху, у оној светој ноћи у којој се Спаситељ наш Исус Христос родио од Пречисте Дјеве Богородице, били по васцелом свету побијени огњем и муњама. Јер Извор чистоте Христос, када је пречистим своји рођењем дошао на свет, није дозволио да се у свету, у часу његовог рођења нађе такав ужасни противприродни грех. 
Слушајући све ово пази пребезакони и прљави грађанине савременог Содома (ЛГБТ) – полноизопачениче! Устрепти душом и телом да те не постигне удео древних Содомљана, да те не постигне од Бога изненада с'више гром и муња. Или да не нареди Бог да земља под тобом отвори уста своја и прогута те у Ад живога!
Ово се односи и на све оне који подржавају овај страшни богомрски грех. Јер, размислите логично шта би се десило са праведним Лотом да је он са подршком или толеранцијом  гледао на противприродна безакоња својих суграђана? Он је чак понудио своје ћерке да се обесчасте, не би ли Содомљане само навео на мањи, природни грех блудочинства. Да ли би га Бог спасао од ужасне истребљујуће казне града и грађана Содома? Наравно да не. Зато браћо и сестре Београђани и браћо и сестре Срби покажимо своје отворено негодовање против (су)грађана Содомљана који бестидно и без страха Божијег, својом јавном промоцијом Содомског проклетог греха призивају на Српску престоницу и на целу нашу земљу велики и неумољиви гнев Божији. Ко може и осећа се спремним нека изађе тог дана на улице да директно искаже свој глас протеста, нетолеранције и гнушања према савременим Содомљанима. Они који су у немогућности да изађу на улице нека било којим гестом покажу своје негодовање поводом овог дана срамоте и дана призивања гнева Божијег на све нас. Нека се свако тог дана помоли Богу у жалости и покајању пред Богом за оно што чине они који јавно прокламују Содомски грех у сред наше православне земље као и за све оне који такво бестидно безумље подржавају и толеришу. Нека им Бог опрости јер не знају шта раде. Не знају несрећници да навлаче велики гнев Божији на наш народ и земљу. Није ли Србија доста страдала грехова ради наших и наших предака који су прихватили свргавање монархије и миропомазаника Божијег и прихватили револуционаре - крваве безбожнике комунисте као закониту власт у Србији? То проклетсво и данас траје, а зар ћемо и ново да навлачимо на нашу главу? У недељу 2. Октобра Српски народ мора да покаже своју верност и лојалност Богу, светом Сави као и свим нашим богољубивим прецима, својим вековним хришћанским традицијама.  Србији мора прекинути са доказивањем верности лажним изопаченим вредностима обезбожене Европе и Ционистичке олигархије која хоће да овим чином дотуче моралне хришћанске вредности наше већ и овако много измучене и изранављене Отаџбине.
Усрдно се молимо Господу да уразуми одговорне особе које се Његовим допуштењем грехова наших ради данас налазе на власти у Србији да ову богомрску глорификацију Содомског греха у Србији прогласе непожељном.   
У славу Бога Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

+Акакије, епископ Ресавско-шумадијски