"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

27. 5. 2014.

ПОЗИВАМО ВАС НА ХРАМОВНУ СЛАВУ У НИШ !


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

У име Нишке парохије позивам све клирике, монахе  и вернике СИПЦ, све који су у могућности  да дана 03.06. по грађанском календару дођу у Ниш, село Радикину Бару и да заједно у храму равноапостолног цара Константина и царице Јелене прославимо храмовну  Славу. Свету Литургију и ломљење Славског колача  у уторак ће служити Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Нектарије, парох нишки јереј Стефан као и сви гостујући клирици.
Очекујемо госте!
Парохија је много уложила у унутрашње сређивање храма како би достојно прославили покровитеље града Ниша и југа Србије равноапостолног цара Константина који је и рођен у Нишу и његове свете мајке царице Јелене чију честицу моштију нишки храм има као највећу светињу .

Ваш у Христу јереј Стефан са парохијом Нишког региона...

Нема коментара:

Постави коментар