"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

27.05.2014.

ПОЗИВАМО ВАС НА ХРАМОВНУ СЛАВУ У НИШ !


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

У име Нишке парохије позивам све клирике, монахе  и вернике СИПЦ, све који су у могућности  да дана 03.06. по грађанском календару дођу у Ниш, село Радикину Бару и да заједно у храму равноапостолног цара Константина и царице Јелене прославимо храмовну  Славу. Свету Литургију и ломљење Славског колача  у уторак ће служити Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Нектарије, парох нишки јереј Стефан као и сви гостујући клирици.
Очекујемо госте!
Парохија је много уложила у унутрашње сређивање храма како би достојно прославили покровитеље града Ниша и југа Србије равноапостолног цара Константина који је и рођен у Нишу и његове свете мајке царице Јелене чију честицу моштију нишки храм има као највећу светињу .

Ваш у Христу јереј Стефан са парохијом Нишког региона...