"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

26.01.2013.

Обавештење: Свети Сава на Утешитељеву

Бог се јави!
Верујем да сте испратили све што се дешавало и писало о крвавом пиру епископа Јована шумадијског руком својих послушника свештеника Раље и Сопота. Наравно питање је да ли ће се некада сазнати права истина о пребијању нашег свештеника, младог јеромонаха Максима.
Тим поводом желим да Вас информишем, поготово Нишлије и Новосађање, да су моје свештеничке дужности у народном периоду везане за Утешитељево. Отац Максим поломљен и пребијен није у могућности да служи па чак и борави  на Утешитељеву. До његовог опоравка ми свештеници и верни народ трудићемо се да сачувамо Утешитељево у молитвеном и безбедоносном смислу. Колико можемо. Ваш о Стефан. Сви који желе да се исповеде и разговарају , од понедељка сам на Утешитељеву.