"Жури да победиш, јер је дан изласка твога из твог света близу. Жури да победиш све струје смрти у теби и око тебе. Сазреваш као шљива. Здраву шљиву прихватиће домаћин у руку, а кварну пустиће да падне свињама. Победа значи здравље. Који побиједи, даћу му да сједи самном на пријестолу мојему, обећа Истинити, Свемогући." свети Николај српски

9. 6. 2015.

Серијски убица говори о опасностима порнографије







   
 Пребивајући на интернету, нема човека који није наишао на искакајући прозор са порнографским садржајем.  Људи хришћани кажу "О Боже сачувај" и искључе прозор. Али циљна група нису људи јаке моралне конституције. Циљна група су људи просечни, страсни, радознали и наивни.
И наравно у извесној мери искварени и развраћени. Такви људи крећу у гледање порнографије са речима "баш да видим те лудаке" или у неком моралистичком духу  "да видим колико је свет искварен". Циљ порнографске индустрије је успео када се људи "упецају" на своју тајну греховност, и несмотрену радозналост. Пошто и сам имам искуства са сударом "понуде",  а сам сам свештеник који зна да мисија преко интернета може много помоћи људима, неке и определити за духовни живот, предлажем Вам овај видео запис да се запитамо и размислимо.  Наше размишљање мора бити објективно, и пажљиво. Колико себе штитимо од утицаја порнографије, колико пазимо на своје ближње, особито децу. Такође се питам, колико смо способни као хришћани, да задобијемо поверење човека који је оболио од зависности гледања порнографских садржаја. 
Проблем није мали. О њему се не прича, јер се људи плаше да их неко не прозове да и сами болују од поменуте зависности. То је погрешан пут. Пут православног хришћанина је храброст на сваком месту и у сваком облику, када се боримо против греха и смрти. Особито смрти ближњих. И зато браћо и сестре, не будимо хладни, тешимо једни друге и помажимо у свему. Поготово млади људи треба да знају да сада сами на себи стварају заштиту од сатане, или чине себи велике и дубоке духовне ране.  


#СТОП ПОРНОГРАФИЈИ НА ИНТЕРНЕТУ!
 Можда је то смешан узвик, јер сила зла све више преплављује наш живот. Ипак, ради сведочанства, ми се бунимо и желимо да човек има слободан избор у свом животу.
Ако не можемо да зауставимо интернет и медијску хајку на врлину и чедност, онда бар можемо направити блок својим признањем да у рату за душу требамо једни друге. И морамо се трудити  да наш тајни свет, не буде свет зла, већ свет хришћанског делања.

Ваш јереј Стефан, у исто време уплашен за своје спасење и одлучан да га браним свом силом, и још одлучнији да брани све поверено му стадо словесних оваца...

НЕКА ТАМА ГРЕХА  ШТО ЈЕ У НАМА ДОБИЈЕ ПРЕОБРАЖАЈ СВЕТЛОСТИ ХРИСТОВЕ ПРИСУТНОСТИ .
Не стидимо се рата, нека се око нас смеју као праведном Ноју што се смејаше, градимо лађу нашег спасења.
Мало по мало. Ако нешто и поломимо, Господ нам даје довољно материјала да поставимо нови стуб у нашој души.
Христос по среди нас!

Нема коментара:

Постави коментар